Kawa ziarnista. Jaką wybrać?

Aromatyczne kawy ziarniste, które rozbudzają smakiem i aromatem. Kawa – wbrew pozorom – to nie tylko kofeina, lecz także napój, pełen korzystnych dla naszego zdrowia substancji i składników, chociażby przeciwutleniaczy. Kawa pomaga spalać tłuszcz, poprawia krążenie krwi nawet o 30%, a prócz tego – zwiększa wytrzymałość podczas treningów.


Kawa powinna stać się przyjaciółką każdej kobiety. Zawarte w niej antyoksydanty niszczą wolne rodniki odpowiedzialne za wszelkie procesy starzenia naszego organizmu. Kawa ziarnista zawiera ich ponad 1000 – jest ich więcej niż w zielonej herbacie!

Pita z umiarem, korzystnie wpływa na także zdrowotność serca i minimalizuje ryzyko występowania niektórych nowotworów, zmniejsza cukrzycę typu 2, a nawet wydłuża życie. Wszelkie zalety kawy, mają swoje udokumentowanie i potwierdzenia naukowe!

Skosztuj naszych kaw i odkryj ich niesamowity smak i właściwości. W naszej ofercie posiadamy między innymi:

1. Kawa ziarnista Parana Extra Bar – mieszanka ziaren Arabiki i Robusty w stosunku 4:1, ciemno palona i o średniej zawartości kofeiny. Po zaparzeniu, charakteryzuje się obecnością pianki, gęsto pokrywającej powierzchnię.Jej intensywny smak przypadnie do gustu każdemu podniebieniu.

2. Kawa ziarnista Arcaffe Roma – jest to kawa w 100% skomponowana z ziaren kawy arabskiej. W swoim składzie posiada aż sześć różnych odmian arabiki. Kawa jest delikatna, z wyczuwalnym posmakiem słodyczy. Średnio palona, z niską zawartością kofeiny, idealnie nadaje się dla osób starszych lub początkujących koneserów napojów kawowych.

3. Kawa ziarnista Agust – występująca w kilku kompozycjach smakowych i jakościowych. Jej odmiany posiadają różne stopnie palenia i różną zawartość kofeiny w zależności od rodzaju. Dzięki temu kawa Agust jest stworzona niemalże dla każdej predyspozycji smakowej.

Spraw, aby chwile relaksu były jeszcze bardziej wyjątkowe. Pozwól pobudzić się filiżanką aromatycznej, świeżej kawy, której ziarna powoli dojrzewały w ciepłych promieniach słonecznych. Dzięki całym ziarnom, kawa nie traci swojego smaku i aromatu, nawet podczas dłuższego jej przechowywania. Wystarczy ją zmielić, by na powrót cieszyć się przyjemnie pobudzającym zapachem.

Wszystkie rodzaje kaw nadają się zarówno do tradycyjnego zaparzania „po turecku”, jak i na espresso. Bez problemu przygotujemy z niej cappuccino lub moccę. Kawa smakuje idealnie, bez względu na sposób parzenia. Nadaje się do ekspresów ciśnieniowych i przepływowych. Odkryj wspaniały smak i ciesz się ulubionym gatunkiem kawy.

Więcej na caffeglaria.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *